Ana Sayfa
Duyurular
Lisansüstü Tez Savunma, Tez Öneri ve Tez İzleme Sınavları Hakkında Duyuru

LİSANSÜSTÜ TEZ SAVUNMA, TEZ ÖNERİ VE TEZ İZLEME SINAVLARI HAKKINDA DUYURU

LİSANSÜSTÜ TEZ SAVUNMA, TEZ ÖNERİ VE TEZ İZLEME SINAVLARI HAKKINDA DUYURU

Covid-19 pandemisi nedeniyle,  Lisansüstü tez çalışmaları kapsamında savunma, tez öneri ve tez izleme sınavları konusunda, 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı ile sınırlı kalmak kaydıyla, aşağıdaki kararlar alınmıştır:

1- Lisansüstü tez çalışmaları kapsamında savunma, tez öneri ve tez izleme sınavları online olarak yapılabilecektir. 

2- Doktora Yeterlik sınavları 1 Haziran 2020’den itibaren yapılacaktır.

 

3- Online Tez Savunma Adımları

  1. Danışman ya da Öğrenci http://egitim.sakarya.edu.tr/ süreçler sekmesinde yer alan izlencelere göre işlemlerini tamamlar.
  2. Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile jüri üyeleri, savunma tarih, saati belirlenir ve görevlendirme yazısı ile jüri üyelerine ve öğrenciye gönderilir.
  3. Tez savunma sınavı Adobe Connect üzerinden yapılacaktır. Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında alınan karar uyarınca sınavın kayıt altına alınması gerekmektedir. Adobe Connect programının kullanımı ile ilgili dokumana buradan ulaşılabilir (http://egitim.sakarya.edu.tr/sites/egitim.sakarya.edu.tr/file/Adobe_connect_kullanimi.pdf). Bu belgede programın nasıl kullanılacağı adım adım resimlerle gösterilerek anlatılmıştır. Adobe Connect kullanımında sorun yaşanması halinde, 5541 UZEM Destek veya 5535'den Uğur Özbek’ten yardım alınabilir.
  4. Sınav sonrası, her bir jüri üyesi ayrı ayrı http://egitim.sakarya.edu.tr/ formlar sekmesinde yer alan formları doldurup, imzaladıktan sonra e-posta ile danışman öğretim üyesine gönderir.
  5. Danışman, “Tez Savunması Sınav Tutanağı Formu” ve “Doktora/YL Tez Değerlendirme Jüri Kişisel Raporu Formu” ile birlikte, tüm jüri üyeleri tarafından düzenlenen imzalı formları,  enstitüye http://egitim.sakarya.edu.tr/ adresine gönderir.
  6. Tez teslimi: Tez savunma sınavında başarılı bulunan öğrenci, tezini, enstitü http://egitim.sakarya.edu.tr/ adresi süreçler sekmesinde yer alan tez teslim sonrası işlemler izlencesine göre hazırlar ve enstitüye kargo yolu ile iletir.
  7. Tüm süreçleri ve şartları sağlayan öğrencinin mezuniyet işlemleri yapılır.