Ana Sayfa
Duyurular
2016-2017 Güz Yarıyılı Bilim Sınavları Duyurusu

2016-2017 GÜZ YARIYILI BİLİM SINAVLARI DUYURUSU

2016-2017 Güz yarıyılı bilim sınavılarına girmeye hak kazananların listesi ekte bölümler bazında verilmiştir. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği sınavları Esentepe Kampüsü'nde diğer sınavlar Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nde (Hendek Kampüsü) yapılacaktır.

Sınav tarih, salon ve saatleri ekteki ilk dosyada İLAN EDİLMİŞTİR.

Tezli Yüksek Lisans Programları Başvurularının Değerlendirilmesi: ALES (ilanda belirtilen puan türü) sınav puanının yüzde 50'si, Lisans mezuniyet notunun (4’lük sistem dışındaki mezuniyet notları YÖK Çevirim Tablosuna göre hesaplanır) yüzde 25'i ve bilim sınavının yüzde 25'i ( Yazılı sınavına girmeyen aday başarısız sayılır ve bu sınavların mazereti yoktur.) dikkate alınarak belirlenir. Başarı değerlendirme notuna göre sıralama yapılır. EABD Başkanlığınca yapılacak olan bilim sınav notu “100” üzerinden “50”nin altında olan adaylar başarısız sayılır. Başarı değerlendirme puanları 4 üzerinden ilan edilir.

Doktora Programları Başvurularının Değerlendirilmesi: ALES (ilanda belirtilen puan türü) sınav puanının yüzde 50'si, Yüksek Lisans Mezuniyet notunun  (4’lük sistem dışındaki mezuniyet notları YÖK Çevirim Tablosuna göre hesaplanır) yüzde 25'i ve Bilim sınavının yüzde 25'i  dikkate alınarak hesaplanır. (Bilim sınavına girmeyen aday başarısız sayılır ve bu sınavların mazereti yoktur.) Başarı notu minimum 2.75’dir. Başarı değerlendirme puanları 4 üzerinden ilan edilir. YDS sınavından en az 55 puan almış olmak veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan muadil bir puan almış olmak  başvuru koşuludur. Dil puanları olmayanlar değerlendirmeye alınmaz.

EABD Başkanlığınca yapılacak olan bilim sınavı (yazılı ve mülakat sınav ortalaması) notu “100” üzerinden “50”nin altında olan adaylar başarısız sayılır. Başarı değerlendirme puanları 4 üzerinden ilan edilir.