Ana Sayfa
Duyurular
Bilim Sınavına Girmeye Hak Kazanan Aday Listesi

BİLİM SINAVINA GİRMEYE HAK KAZANAN ADAY LİSTESİ

2021-2022 güz yarıyılı tezli yüksek lisans ve doktora öğrenci alımına ilişkin bilim sınavına girmeye hak kazanan aday listesi 23 Ağustos 00:01'de aşağıdaki bağlantıdan ilan edilmiştir.

BİLİM SINAVINA GİRMEYE HAK KAZANAN ADAY LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ
 

Yüksek lisans yazılı sınavı ve doktora bilimsel değerlendirme sınav programı ektedir.

 

Yüksek Lisans ve Doktora Bilimsel Değerlendirme Sınavı Esnasında Uygulanacak Tedbirler

Değerli adaylarımız,

Bilindiği üzere tüm dünya ve ülkemiz Coronavirus pandemisi sebebiyle özenli davranılması gereken günler geçirmektedir. Bu bağlamda Sakarya Üniversitesi enstitüleri olarak siz değerli adaylarımızı riske atmamak için gerekli tedbirleri almaktayız. Bu tedbirler içerisinde belki de en önemlisi adaylarımızı bulaş ya da temaslı olan diğer adaylarla karşı karşıya getirmemektedir. Bunu sağlamak amacıyla bazı tedbirler alınmıştır ve bu tedbirlerin başında da bulaş riski olan ya da temaslı olan adaylarımızın diğer adaylarla birlikte sınav salonlarına alınmasını önlemektir. Bu sebeple bulaş, bulaş riski ya da temaslı olan adaylarımıza uzaktan çevrimiçi sınavlar yapılacaktır. Dolayısıyla Covid-19 pozitif ya da temaslı olan adaylarımızın durumlarını belirtir remi belge ile başvuru yaptığı programın bağlı olduğu enstitü müdürlüğüne iletmesi gerekmektedir. Değerlendirme yapıldıktan sonra uygun bulunan adaylarımız online sözlü sınava alınacaktır.

Temaslı olmayan adaylarımızın sağlığını korumak amacıyla da bazı tedbirler alınmaktadır. Bu tedbirlerden adaylarımız için önemli görülenler aşağıda sıralanmaktadır. Adaylarımızın belirtilen tedbirleri dikkate alarak sınav yapılacak alanlara gelmeleri hem kendi sağlıklarını korumak, hem de sınavın sağlık bir şekilde yapılması bakımından önemlidir. Bu sebeple sınav merkezlerindeki fiziki alanların uygunluğu çerçevesinde, sosyal mesafe ve hijyen koşullarına uyularak binalara ve salonlara aday ataması yapılmakta ve aşağıdaki ilave tedbirler alınmaktadır:

  • Adayların Kampüs girişlerinde kimlik kontrolü ve HES kodu sorgulaması yapılacaktır. Covid-19 pozitif ya da temaslı olduğu belirlenen adaylar kampüs yerleşkesine alınmayacaktır.
  • Sınav salonlarının sınavdan önce detaylı temizliği yapılarak havalandırılması yapılacaktır. Sınav süresince salon pencereleri olabildiğince açık tutulacaktır.
  • Koronavirüs önlemleri kapsamında adaylar yanlarında maske/siperlik ve dezenfektan bulundurmalıdır. Adaylar salonlara alınıp sınav yerlerine oturana kadar maskelerini çıkarmayacak, sınav başladıktan sonra hareketlilik bitince adaylar isterlerse maskelerini çıkarabileceklerdir.
  • Bina girişlerinde adaylara el dezenfektanı uygulanacak ve maske kontrolleri yapılacaktır. Adayların yanlarında yedek maske bulundurmaları önerilir.
  • Adaylar sınava gelirken yanlarında nüfus cüzdanı/çipli kimlik kartı, kalem, silgi ve kalem tıraş gibi sınavda kullanacakları araçları getirmelidir. Pandemi koşulları sebebiyle adayların sınavdan önce ya da sınav süresince bu tür yardımcı araçları paylaşmalarına izin verilmeyecektir.
  • Sınav görevlileri sınavda maske/siperlik ve lateks eldiven kullanacaklardır. Adaylar, sınav görevlilerinin pandemi koşulları da dikkate alınarak yapacakları tüm uyarılara uymaları gerekmektedir. Sınavda pandemi koşulları gereği yapılan uyarılara uygun hareket etmeyen adayların sınavları geçersiz sayılacaktır. Adaylar sınav öncesi pandemi koşullarına uygun davranmazsa sınav görevlileri durumu tespit eden bir tutanakla adayı sınava almama sorumluluğunu yerine getirecektir.
  • Adaylar sınav binalarına girişte ve sınav bitiminde binadan çıkışta, sosyal mesafenin korunması için sınav görevlileri tarafından yönlendirilecektir. Adaylarımızın hem kendi sağlığını hem de diğer adaylar ve sınav görevlilerinin sağlığını korumak için anlayışlı davranmaları beklenmektedir.

 

Adaylarımızdan aşağıdaki durumlara uygun olanlar ekte yer alan dilekçe örneğini doldurup ve ekinde gönderecekleri resmi bir belge (test sonucu ve remi makamlardan alınan belgeler) ile enstitülerimizin aşağıda verilen e-mail adreslerine sınava en geç 24 saat kala başvurmaları halinde sınavları online olarak yapılacaktır. Bilimsel değerlendirme sınavları online mülakat şeklinde yapılacak olup, kayıt altına alınacaktır.

Başvurduğu programın bağlı olduğu enstitü müdürlüğüne en geç 24 saat kala bilimsel değerlendirme sınavına girmek için başvuruda bulunmayan adaylara sınav hakkı tanınmayacaktır.

  • Kesin Covid-19 tanısı olan adaylar,
  • Kesin Covid-19 tanısı ile tedavisi tamamlanıp sonrasındaki karantina sürecinde olan adaylar,
  • Kesin Covid-19 vakası ile temasından dolayı karantina sürecinde olan adaylar,
  • Covid-19’u düşündürecek şikâyetleri olan ve bir sağlık kuruluşu tarafından bu durumu tespit edilen adaylar (Muayene sonrası sağlık kuruluşundan alınan resmi bir belge ile ispatlanmalıdır).

 

Eğitim Bilimleri Enstitüsü için: egitim@sakarya.edu.tr

Fen Bilimleri Enstitüsü için: fbe@sakarya.edu.tr

İşletme Enstitüsü için: gsb@sakarya.edu.tr

Ortadoğu Enstitüsü için:ormer@sakarya.edu.tr

Sağlık Bilimleri Enstitüsü için: sagbil@sakarya.edu.tr

Sosyal Bilimler Enstitüsü için: sbe@sakarya.edu.tr

 

Dilekçe Örneği ektedir.