Önemli: Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programları Ara Sınavları Hakkında

ÖNEMLİ: Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programları Ara Sınavları Hakkında

Değerli Öğrencilerimiz,

Uzaktan eğitim programlarında Ara Sınav uygulaması ile ilgili Üniversitemiz Senatosunun 27.10.2022 tarihli ve 627/4 nolu kararı aşağıdadır.

Bilgilerinize.

Karar Metni;

Sakarya Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği Senato Esaslarının 25. maddesinin 1. Bendinde geçen "Lisansüstü programlarda her yarıyıl en az bir dönem içi değerlendirme, bir yarıyıl sonu final değerlendirmesi ve uygun görülmesi durumunda mazeret sınavı yapılır." hükmüne istinaden lisansüstü uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans programlarında uygulanmak üzere bir dersin ölçme ve değerlendirmesinin "Bir ders için yarıyıl içi ölçme faaliyetleri; ödev, proje/tasarım, performans görevi (uygulama, laboratuvar, atölye, seminer, arazi çalışması), portfolyodan oluşur. Bir ders için yarıyıl içi ölçmesinde en az iki ölçme faaliyeti yapılması zorunludur. Yarıyıl içi faaliyetlerinden her birinin, yarıyıl içi toplam başarı oranına etkisi %25'den az olamaz. Yarıyıl içi faaliyetlerinin genel başarıya katkısı %40'dan fazla olamaz." şeklinde yapılmasının uygun olduğuna karar verilmiştir.