Ana Sayfa
Duyurular
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Burs Programı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Burs Programı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Türkiye’de yükseköğretim düzeyindeki uluslararası öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Türkiye Bursları çatısı altında her yıl “Uluslararası Öğrenci Akademisi” programını düzenlemektedir. Uluslararası Öğrenci Akademisi programına Türkiye Burslusu öğrenciler ile ülkemizde yükseköğrenim görmekte olan tüm uluslararası öğrenciler başvurabilmektedir. 

    2013 yılından itibaren Türkiye’deki uluslararası öğrencilerin ilgisine sunulan Uluslararası Öğrenci Akademisi kapsamında, ülkemizde öğrenim gören uluslararası öğrencilere; bölgesel çalışmalardan güzel sanatlara, girişimcilikten çeviri atölyelerine, sağlık bilimlerinden gönüllülük faaliyetlerine kadar çok çeşitli alanlarda eğitim alma, farklı ülkelerden gelen uluslararası öğrencilerle tanışma, makale ve rapor gibi akademik yayınlar ve kişisel kabiliyetlerini ortaya koyabilecekleri eserler üretme imkânı sunulmaktadır. Son yedi sene boyunca yüz yüze gerçekleştirilen bu eğitimlerin bir kısmı, tüm dünyayı ve ülkemizi de etkisi altına alan Kovit-19 Salgını nedeniyle 2020 – 2021 döneminde uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştirilecektir.  

   Bu sene yürütülecek Uluslararası Öğrenci Akademisi 3 ana kategoriden oluşmaktadır. Seminer Programları kategorisinde 37, İhtisas Programları kategorisinde 48, Kültür-Sanat Programları kategorisinde 57 programın gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Seminer ve İhtisas Programları çevrim içi platformda gerçekleştirileceğinden, herhangi bir üniversite ve ikamet sınırlaması bulunmamaktadır. Bu sebeple, ülkemizde öğrenim gören bütün uluslararası öğrencilerin programlara katılım sağlayabilmesi ve programlardan istifade edebilmesi öngörülmektedir. 

  Bu itibarla, daha fazla uluslararası öğrencinin programlardan faydalanmasını teminen, ekte dikkatinize sunulan dosyaların ve aşağıda belirtilen bilgilerin, internet mecralarınızdan paylaşılması müsterhamdır.  

 

2020 – 2021 Uluslararası Öğrenci Akademisi

Detaylı bilgi için: https://www.turkiyeburslari.gov.tr/tr/duyuru/uluslararasi-ogrenci-akademisi  

Başvuru için: https://tbbs.turkiyeburslari.gov.tr/  

Son Başvuru Tarihi: 07 Aralık 2020   

Fotoğraflar