2020-2021 Bahar Yarıyılı Uluslararası Yedek Öğrenci Alımları

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Uluslararası Öğrenci Yedekten Sırası Gelenler ve Kayıt Duyurusu

Yabancı uyruklu öğrenci kayıtarı 22-23 Şubat 2021 tarihlerinde on-line kayıt olarak yapılacak olup kayıt iki aşamadan oluşmaktadır. Kazananlar ekteki listede yer almaktadır.

“Online Kesin Kayıt” işlemleriniz için düzenlenen Online Kesin Kayıt Bilgilendirmesi dikkatlice okuyarak kayıt işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Online Kesin Kayıt Başvurularının Mobil Cihazlardan yapılmaması sadece bilgisayar üzerinden yapılması problem yaşanmaması adına önem arz etmektedir.

1. Adım (Belge Yükleme 23 Şubat 2021 Sat 17:00'e kadar)

Kayıtta başvuru sırasında yüklemiş olduğunuz belgeler önünüze gelecektir, eksik olan veya gerekli belgeleri sisteme yüklemeniz ve ilgili taahhütnameleri onaylamanız istenecektir.

Sisteme Yüklenmesi Gereken Kesin Kayıt Evrakları

1. Original Diploma veya mezuniyet belgesi
  2. Türkçe Tercüme edilmiş Diploma veya mezuniyet belgesi
  3. Original Transkript
  4. Türkçe/Translated Transkript
  5. Pasaport Öğrenim meşruhatlı giriş vizeli pasaport örneği
  6. Türkçe Yeterlik Belgesi-TÖMER (C1)
  7. Özgeçmiş (Doktora kayıtları için)
  8. Fotoğraf

Belgelerinizi yükledikten sonra kaydedip 1. Adımı tamamlamış olacaksınız

Belge yükleme işleminizi sistem üzerinden tamamladıktan sonra sisteme yüklenen belgeler öğrenci işleri tarafından kontrol edilecektir. Kayıt işleminizin onaylanması durumunda tarafınıza kayıt durumunuz KABUL ya da RED olarak sistem üzerinden görülecektir. Ayrıca tarafınıza elektronik posta yoluyla bilgilendirme yapılacaktır.

Sistem üzerinden KABUL almanız durumunda II. Adım olan Öğrenim Ücreti Ödeme aşamasına geçilmesi gerekmektedir.

2. Adım (Öğrenim Ücreti Ödeme (1670 TL)

Kayıt işleminiz onaylandıktan sonra sistem üzerinden size verilen YU Kimlik Numarası ile öğrenim ücreti ödemenizi aşağıdaki kanalları kullanarak 23 Şubat 2021 saat 17:00’e kadar yapmanız gerekmektedir.

*Türkiye dışında bulunanlar Sanal Pos aracılığıyla,

*Türkiye’de bulunanlar ise; İş  Bankası Şubelerinden YU Kimlik Numarası ile  İş  Bankası Veznelerinden veya

İş  Bankası Mobil Bankacılık ve İş Bankası İnternet Bankacılığından; Ödemeler – Fatura‐  Anında Fatura Ödeme‐Kurum Tipi‐  Üniversite– Kurum Adı‐Sakarya Üniversitesi Katkı Payı ve Öğrenim Ücreti işlem basamaklarını takip ederek, T.C. Kimlik numarası ile program ücreti yatırılması gerekmektedir.

Ödemesini yapanlar ve öğrenim ücretinden muaf olanların kayıtları tamamlanmış olacaktır.

23 Şubat 202 saat 17:00’ye kadar Öğrenim ücretini ödemeyenlerin kesin kayıt başvuru işlemleri iptal edilecek ve kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

2020-2021 Akademik Yılı Güz Döneminde eğitim online olarak yapılacaktır.

Sorularınız ve sorularınız için lütfen studyinsau@sakarya.edu.tr. İrtibata geçiniz.

Derse Yazılma ;

TÖMER (C1) belgesi olan öğrencilerimiz derse yazılma içlemleri için  Mazeretli Derse Yazılma Formuna (İndirmek için tılayınız) www.egitim.sakarya.edu.tr adresinden ilan edilen açılan açılmayan ders listesinde kayıtlı oldukları programdan sadece açılan derslerden en fazla 5 tane ders yazarak aliy@sakarya.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir.  Seçilen derslerin ders plan programından gün ve saat bilgilerinin kontrol edilerek aynı gün ve saatte olmamaları gerekmektedir. Aynı gün ve saatte olan derslerin seçilebilmesi mümkün değildir.

TÖMER belgesi olmayan öğrencilerin en geç 2022-2023 eğitim öğretim yılı güz dönemi sunua kadar C1 sevieyesinde TÖMER Belgesini teslim etmek zorundadır.

TÖMER Belgesi olamayan öğrencilerin TÖMER'e kayıt  yaptırmaları gerekmektedir.

TÖMER kaydı ile ilgili bilgilendirmeye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Kayıt olmak için  TIKLAYINIZ