2023-2024 Güz Yy Tezli Yüksek Lisans Programları Bütünleşik Yüksek Lisans Öğrenci Alımı Hakkında

2023-2024 Güz YY Tezli Yüksek Lisans Programları Bütünleşik Yüksek Lisans Öğrenci Alımı Hakkında

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI
BÜTÜNLEŞİK YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KAYIT TAKVİMİ

Ön Başvuru Tarihi 2 - 13 Ekim 2023
Kabul Edilen Öğrencilerin İlanı 18 Ekim 2023 - 17.30
Kesin Kayıt ve Derse Yazılma İşlemleri 19 - 20 Ekim 2023

Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü’ne 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı’nda Tezli Yüksek Lisans Programlarına Bütünleşik Yüksek Lisans öğrencileri alınacaktır.

BÜTÜNLEŞİK YÜKSEK LİSANS BAŞVURU ŞARTLARI:

• Sakarya Üniversitesi lisans programına kayıtlı olmak,
  • Öğrenimlerinin altıncı yarıyılının sonunda olmak,
  • Genel not ortalaması 3.00 ve üzeri olan  veya kayıtlı olduğu bölüm sıralamasında ilk 10’a giren
  • Uygulamalı Mühendislik Deneyimi (UMDE) programına veya 7+1 programına katılmayacak olan,
  • Alttan dersi olmayan,
  • Herhangi bir disiplin cezası almamış olan öğrenciler Bütünleşik Yüksek Lisans programlarına başvuru yapabilir.

ÖNEMLİ HUSUSLAR:

• Çift ana dal programına (ÇAP) ve yan dal programına kayıtlı olan öğrenciler birinci ana dallarına göre başvuru yapabilirler.
  • Yatay geçiş yapan öğrenciler, daha önceki programından hiç ders saydırmamış ve ders intibakı yapmamış ise, daha önceki yükseköğretim kurumlarında geçirdikleri süreye bakılmaksızın başvuru yapabilir.
  • Dikey Geçiş Sınavı ile yerleşen öğrenciler ile Uluslararası Ortak Lisans Programına kayıtlı olan öğrenciler programa başvuru yapamayacaklardır.
  • Adayların en geç  13 Ekim 2023 Cuma günü saat 17:30’a kadar Eğitim Bilimleri Enstitüsüne ekte sunulan danışman ve Enstitü Anabilim Dalı Başkanlığı onaylı bütünleşik yüksek lisans kabul mektubu ve istenen evrakları şahsen sunmaları gerekmektedir.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE İLANI:

Belirlenen Bütünleşik Yüksek Lisans takvimine göre değerlendirme işlemi öğrencinin başvuru sırasındaki lisans not ortalaması dikkate alınarak gerçekleştirilir